۱۳۹۶ شهریور ۳, جمعه

طرز تهیه نمک سبز (درار)

 
 نتیجه تصویری برای نحوه ی درست کردن نمک سبز یا درار

گشنیز تر و تازه با برگ های جوان و خوشرنگ: ۱ کیلو
نعناع تر و تازه و جوان: ۲۵۰ گرم
خالواش تر و تازه: کودکودو( همون کاکوتی شما ! ): نیم کیلو
چوچاغ یا شوشاق تر و تازه: ۵۰ گرم
نمک: به مقدار لازم
در صورت عدم دسترسی به کاکوتی و چوچاغ با حذف این دو هم چیز خوبی از آب درمیاد. پس خودشون رو ناراحت نکنید و با هر آنچه که به آن دسترسی دارید دست به کار بشین
همه را دو دور در چرخ گوشت با پنجره ریز همراه با مقدار لازم نمک چرخ کنید. افزودن نمک باعث ماندگاری زیادتر و حفظ رنگ سبز دلار میشود. اگر نمک را دیر اضافه کنید رنگ دلار سبز تیره خواهد شد ولی اگر به موقع اینکار را همراه با چرخ کردن انجام دهید سبز خوشرنگی خواهید داشت. در هر صورت تاثیری در مزه ی دلار ندارد .درصورتی که تمایل دارید کم نمک تر باشد باید به اندازه مصرف کوتاه مدت یک ماهه در یخچال و مابقی در فریزر نگهداری شود.
برای استفاده در سکنجبین برای خوردن کاهو سکنجبین باید بی نمک یا خیلی کم نمک باشد.
چند مورد از موارد استفاده دلار:
۱- به جای نمک روی خیار بمالید بخورید خیلی خوشمزه میشه .
۲- توی ماست  یا ماست وخیار و یا سالاد شیرازی بریزید بخورید مزه میده .
۳-  مهمترین مورد مصرف آن ، سیزده به در تو سنکنجبین قاطی میکنن با کاهو خیلی حال میده.( البته میتونید به غیر از سیزده به در هم بخورید)
۴- هالی دشکن یا هالی درجین یا هالی فوکوتن = آلوچه هایی که کمی ترش لب هستند یا ترش و شیرین یا اصلا هر طوری باشند ، داخل نمکیارریخته( یک ظرف سفالی مخصوص شمال که شبیه تشت میباشد اما از جنس کوزه ) و با سنگ گرد یا بیضی شکل درشت که مخصوص نمکیار میباشدبه نام سنگ مشته، یکی دو ضربه به آلوچه ها زده تا بشکنند و ترک بردارند آنوقت دلار را با آن ها مخلوط کرده و میل کنید خیلی خوشمزه میشه .
۵- خیار درجین .

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر